Hållbarhet kafekonordic

Holdbarhet

Vi i Kafeko har lenge fokusert på å støtte våre kunder med å nå bærekraftsmålene du har satt deg i strategien din.

Våre partnere legger stor vekt på å optimalisere produksjonsskjeden. Ved å samarbeide med sertifiserte underleverandører, velge miljøvennlige råvarer og utvikle ny teknologi for muligheten for å bruke miljøvennlig emballasjemateriale, som til slutt kan gjenbrukes i råvarekjeden.

Bærekraft av produktet og minimert matsvinn

Emballasjens viktigste oppgave er å beskytte produktet, for å holde det friskt og trygt å bruke helt frem til «best før-dato» på emballasjen. Minimering av matsvinn er en av de viktigste nøklene for å redusere CO2-belastningen fra næringsmiddelindustrien. Dette krever effektive emballasjelinjer med minimert produktavfall samt en høy kvalitet på emballasjen, slik at produktet ditt når forbrukeren friskt og trygt.

Gjenbruk av emballasjematerialer

Fiberbaserte materialer har allerede en fungerende kjede for gjenbruk. Polymerer, eller plast som de kalles, har også et system for gjenbruk. Det som er klart er at plasten da bare består av en grunnleggende komponent, det vil si en monomateriale. Våre partnere har utviklet emballasjemaskiner som:

  • kan kjøre fiberbaserte materialer (flowpacks, poser, transportemballasje)
  • kan kjøre monomaterialer for å erstatte kompliserte laminatstrukturer (f.eks. emballasje for kaffe)

Selvfølgelig kan også laminat kjøres med de samme maskinene.

Spør oss hvordan vi kan bidra til å optimalisere emballasjen din slik at den i fremtiden blir en del av gjenbrukskjeden.

Eksempler på nytenkning

Vår partner Syntegon Packaging startet et prosjekt for å erstatte plastbasert dyptrukket emballasje med et fiberbasert materiale. I dag er det vanlig å pakke for eksempel tannbørster, barberhøvler eller andre tekniske produkter i en plastemballasje. Nå har Syntegon utviklet en maskin der plastemballasjen erstattes med 100% fiberbasert materieal. Den første linjen til Europa er allerede solgt. Selv matvarer kan, med visse begrensninger, pakkes i denne typen emballasje.

Andre eksempler fra Syntegon Packaging er papirbaserte poser for nøtter, sjokoladekake i en flowpack laget av papir eller en vakuumpakke for kaffe laget av en mono-biopolymer.

Doy påse Kafeko
Example of packaging – Doy bag
Doy påse flowpack Kafeko
Syntegon fiber based packaging
Syntegon Paper pods TPU1000
Syntegon fiber based packaging

Hva gjør Kafeko selv for å bidra

Vi konsulterer våre kunder om klimasmarte løsninger, vi har kunnskap, vi har teknologien og vi har erfaringen. Sammen vil vi hjelpe deg med å nå dine mål for vår felles klode. Vi kan støtte deg i prosjekter fra utvikling av ny emballasje, testing av emballasje, testkjøringer hos oss eller i produksjonen din, samt levering og oppstart av nye linjer.

Vårt arbeid i Kafeko krever reisevirksomhet, men som pandemien har lært oss, er det mye som kan gjøres fra avstand i dag. I Kafeko har vi full fleksibilitet til å velge om vi jobber eksternt og sparer på reise eller om vi sitter på våre kontorer. Vi bytter til hybridbiler/elbiler når bilene byttes ut og vi klimakompenserer flyreisene våre.

Felles mål!

Vi hjelper deg med det perfekte løsningen både innen pakking og prosess. Med våre partnere kan vi sammen skape en bærekraftig, moderne og vellykket fremtid for ditt produkt.

Ta gjerne kontakt med oss, så gjør vi prosjektet ditt til en suksess.

Velg kontakt:

Velg kontaktperson i ett annet land.